Quan començaran a descarregar hui les tempestes a València

L'Aemet adverteix que per davant tenim algunes jornades marcades pel fred, la pluja i el vent

L'oratge a València serà fred, plujós i amb tempestes hui, segons la previsió de l'Aemet.

L'oratge a València serà fred, plujós i amb tempestes hui, segons la previsió de l'Aemet. / JM Lopez

L'oratge a València ja ha canviat. L'entrada d'aire marítim pel litoral valencià deixarà hui un dia fred i amb pluges que poden ser localment fortes i acumular més de 20 litres per metre quadrat en només una hora i més de 80 en mitja jornada. De fet, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat ja l'alerta groga per fortes precipitacions en tota la costa de la província de València.

La preemergència està en vigor des de les sis del matí en el litoral nord i des de les 11.00 hores en el litoral sud; en ambdós casos expirarà a mitjanit. Durant aquest temps, l'Aemet assenyala que poden produir-se "arruixades que podran ser localment fortes o persistents en zones litorals, preferentment al sud de València". 

L'oratge durant les pròximes hores i demà a València

Levante TV

Aquest matí, el cel ha començat el dia ja totalment cobert de núvols i fins i tot s'han registrat alguns plugims en diversos punts del territori, com la ciutat de València, on ha plogut lleugerament a primera hora, i diferents localitats de la comarca de la Ribera.

La situació de pluges i fred que ja ha començat a deixar-se notar a València és provocada per la ubicació d'un "potent anticicló" el centre del qual se situa a Rússia Occidental. Aquesta posició "condiciona l'oratge de tota Europa", i pel costat "sud de l'anticicló s'afavoreix la circulació de vent humit marítim", segons explica l'Aemet. 

L'oratge a València hui dijous

Pel que fa a l'oratge a València, l'Agència Estatal de Meteorologia adverteix que ens esperen "dos dies difícils" marcats pel fred, el vent i la pluja. No es descarta que, a més, les arruixades arriben acompanyades de tempestes i siguen localment fortes o persistents en zones litorals.

La cota de neu se situarà entre els 1.400 i els 1.600 metres, encara que en el nord de la província descendirà fins als 1.200 metres d'altitud. Les temperatures màximes baixaran mentre que les mínimes quedaran estacionàries o pujaran una mica.

Quant a la previsió de l'oratge a València ciutat elaborada per l'Aemet, l'organisme assenyala que a partir de les 18.00 hores hi haurà un 100 % de probabilitats que els núvols deixen precipitacions al cap i casal. 

No obstant això, l'Agència Estatal de Meteorologia no espera pluges d'una certa consideració fins a les set o fins i tot les huit de la vesprada. És entre les 20.00 i les 22.00 hores quan l'Aemet anuncia majors precipitacions, que s'esperen amb tempesta fins a almenys la una de la matinada. 

El tiempo en València para hoy jueves, 1 de diciembre, según la previsión de la Aemet.

L'oratge a València per a hui dijous, 1 de desembre, segons la previsió de l'Aemet. / Marga Vazquez

De fet, la probabilitat de pluja serà del 100 % a aquestes hores i la de tempesta arribarà fins al 75 %. 

Les temperatures oscil·laran hui a la capital del Túria entre els 11 graus de mínima i els 15 de màxima; però això sí, amb molta humitat en l'ambient. 

Suscríbete para seguir leyendo

TEMAS