Així és la il·lustració benèfica que homenatja Mestalla

El grup Últimes Vesprades i Virginia Lorente presenten la làmina que ret tribut al camp, els beneficis de la qual es destinaran a Elvira Roda

Vicent Chilet

Vicent Chilet

Dilluns que ve, 19 de desembre, el col·lectiu Últimes Vesprades a Mestalla presentarà el seu últim projecte solidari, emmarcat dins del centenari del camp de Mestalla, i en el qual es presentarà la serigrafia commemorativa de l’efemèride de l’estadi, creada per la il·lustradora Virginia Lorente. Tot seguit tindrà lloc una taula redona, moderada pel periodista Paco Lloret i en la qual participaran, a més de Lorente, els escriptors Rafa Lahuerta i Miquel Nadal. La convocatòria tindrà lloc a la sala d’actes del Col·legi Major Rector Peset, a partir de les 19.23 hores, en una picada d’ullet dels organitzadors a l’any d’inauguració del recinte valencianista. A més, el cantant Cisco Fran, component de La última esperanza blanca, interpretarà la cançó Mestalla, composta per a l’aniversari.

La serigrafia reprodueix la icònica façana de tribuna de l’estadi de Mestalla, amb la imatge d’un jove aficionat amb el dorsal 6 a l’esquena, el mític número que van lluir futbolistes com Puchades, Roberto Gil i Albelda, entre altres emblemàtics jugadors locals. La làmina es podrà adquirir, en una edició limitada de 100 exemplars, al preu de 100 euros cada una, i els beneficis es destinaran al tractament d’Elvira Roda, afectada de sensibilitat química múltiple i neta de José Llorca, un dels set fundadors del València en 1919.

Últimes Vesprades a Mestalla és un dels grups més actius en l’entorn valencianista. Va nàixer en 2007 amb l’objectiu inicial de retre tribut de manera literària a la història del camp valencianista, però, amb el temps, amb la paràlisi del trasllat al recinte de Corts Valencianes, ha acabat configurant-se com un dels referents d’oposició a la majoria accionarial de Peter Lim.

Suscríbete para seguir leyendo