Homenatge als pilotaris locals i trofeu de raspall a Daimús

Aquest cap de setmana arranca el campionat amb dues jornades de classificació

Foto final de l’acte d’homenatge als pilotaris de Daimús

Foto final de l’acte d’homenatge als pilotaris de Daimús / Salva Talens Carbó

Salva Talens Carbó

Gorxa I, Gorxa II, Ismael I, Ismael II, Pichoc… Són noms propis històrics de la pilota valenciana a la localitat de Daimús. Aquesta setmana han sigut homenatjats com a prèvia a la primera edició d’un trofeu de raspall que arranca aquest cap de setmana.

L’acte de reconeixement als pilotaris es va celebrar a l’ajuntament de Daimús amb la presència de l’alcalde, Javier Planes, i els membres del club de pilota local, a més dels familiars dels jugadors ja desapareguts, que es van encarregar de recollir les plaques commemoratives.

Entre els presents sí que es trobava Josep Seguí Cardona, Gorxa II, un dels grans pilotaris de la història del raspall, que va marcar tota una època. Va ser campió individual en tres ocasions i campió per parelles dues vegades. Era un dels fixos en els cartells del trinquet El Zurdo de Gandia, l’autèntica “catedral” del raspall. Hui dia i amb més de 50 anys, encara juga partides d’aficionats. És, sens dubte, l’esportista més destacat de Daimús.

Quant al campionat de raspall al carrer, que es disputarà al carrer Crist Rei, amb entrada lliure, cal destacar que comença aquest dissabte 17. A les cinc de la vesprada es disputarà una partida entre els alumnes de l’Escola de Pilota de Daimús, i, a continuació, jugaran Punxa, Josep i Gorxa contra Sergio, Alberto i Riki.

El diumenge dia 18 es juga la segona jornada. A les 17 hores s’anuncia una partida de xiques entre els clubs del Verger i Beniarbeig. Després, partida del trofeu, amb Víctor, Xaveli i Trini contra Eliseo, Enrico i Galán.

El dissabte dia 24 està programada la gran final entre els equips vencedors de les eliminatòries. Serà a les sis de la vesprada. Abans, hi ha prevista una partida entre aficionats de Daimús.

Suscríbete para seguir leyendo