Gátova troba dos forners i evita el tancament de l’obrador

Una parella assumeix el negoci deu dies després que l’Ajuntament demanara ajuda per a evitar-ne el tancament

Enriqueta i Iván, al costat de Salmerón

Enriqueta i Iván, al costat de Salmerón / L-EMV

Amparo Soria

Amparo Soria

Gátova pot respirar un poc més tranquil·la perquè un dels seus serveis s’hi queda. El forn pastisseria Las Delicias mantindrà les portes obertes gràcies a Enriqueta (Kety) i Iván, una parella d’artesans que han decidit llogar este negoci després d’haver vist la notícia en Levante-EMV.

Fa deu dies, el consistori va llançar un missatge demanant públicament ajuda per a trobar un relleu generacional que mantinguera l’únic obrador que queda obert a Gátova, després que Amparo, la històrica pastissera del municipi, es jubilara i tancara el negoci. Va decidir llavors llogar el local amb tota la maquinària al dia, que havia sigut utilitzada fins fa escasses setmanes. Tot estava a punt perquè altres persones pogueren assumir este treball.

No obstant això, a Gátova, amb 392 habitants segons el cens de 2018, no hi havia ningú disposat a continuar. Fins que les xarxes socials, a través del consistori que dirigeix Jesús Salmerón, van fer públic este anunci i, a través d’este diari, va arribar a esta parella que, des d’ahir, ja està instal·lada al municipi.

Obrador de pan en el Horno las Delicias de Gàtova, que busca nuevo arrendatario.

Obrador de pa al forn Las Delicias de Gátova / L-EMV

Iván és de Sueca i Kety de València, però ara ja són dos veïns més de Gátova, on s’han instal·lat i es mostren il·lusionats amb el repte que es presenta. Ell, a més, és professor en el Gremi de Forners i Pastissers de València, però mantindrà este negoci juntament amb la seua parella, ja que el municipi enclavat a la Calderona està a 50 minuts de València.

La desesperació per evitar el tancament deriva que este obrador és un dels pocs serveis que fan, al mateix temps, el paper de punt de trobada veïnal. Per això, la seua extinció abocava els residents no només a no tindre pa o dolços, sinó a deixar de veure’s cada matí. Fins ara, la mateixa Amparo, ja jubilada, i Julián, del forn i pastisseria El Ensanche, estaven donant el servei tres vegades a la setmana, de manera temporal, fins que es trobara un relleu. Ara, Gátova pot presumir d’haver desafiat l’èxode rural amb dos pastissers que continuaran donant servei al veïnat.

Suscríbete para seguir leyendo