Reinicien la construcció de 75 pisos de lloguer assequible a València

Les obres, que tenen un cost previst de 12,7 milions, es van paralitzar l'octubre de 2023 pels problemes en l'execució dels murs pantalla

La finca consta de 7 altures, 34 aparcaments i se situa en un solar de l'avinguda dels Tarongers

Imatge virtual de la futura finca de l'avinguda dels Tarongers.

Imatge virtual de la futura finca de l'avinguda dels Tarongers. / R.L.V.

José Miguel Vigara

José Miguel Vigara

El regidor d'Urbanisme Juan Giner s'ha reunit este matí amb la gerent d'Aumsa Ana Gil i amb l'equip tècnic de la societat per a ultimar els detalls que permetran la represa de les obres d'un edifici de 75 habitatges situat a l'avinguda dels Tarongers. “Una de les prioritats d'este govern és la construcció d'habitatges de protecció pública, ha assegurat Juan Giner”, després d'explicar: “Ens hem trobat amb un projecte que ha necessitat un treball extra per a solucionar problemes, complir terminis i, sobretot, donar resposta a les exigències dels ciutadans”. Les obres, que tenen un cost previst de 12,7 M €, es van paralitzar l'octubre de 2023 pels problemes en l'execució dels murs pantalla. L'empresa ha realitzat una tomografia elèctrica 3D sobre els terrenys amb la finalitat de determinar les solucions tècniques que permetran finalitzar les obres en 20 mesos.

Les actuacions es van paralitzar el mes d'octubre passat, ja que durant l'execució dels murs de pantalla es van produir assentaments del terreny. Amb la finalitat d'identificar els problemes, a mitjan octubre es va aprovar la realització a la parcel·la d'una tomografia elèctrica 3D del terreny amb la finalitat d'identificar l'existència de patologies en el subsol. 

El concejal de Urbanismo ha visitado el solar de la Avenida de los Naranjos.

El regidor d'Urbanisme ha visitat el solar de l'avinguda dels Tarongers. / R.L.V.

Una vegada realitzat l'estudi, s'ha proposat canviar el sistema constructiu previst de pantalles contínues, per un “sistema de pantalla de puntals secants, que assegura l'estabilització de l'excavació i extracció de les terres generades durant el procés de perforació”, de manera que la setmana que ve ja es podran reprendre les obres.

Després de la paralització de les obres per problemes tècnics, “i gràcies a la implicació dels tècnics d'Aumsa i l'empresa, s'ha plantejat una solució tècnica que permetrà reiniciar les obres d'este edifici de 7 plantes i complir amb les previsions perquè en 20 mesos tinguem finalitzades les obres”, ha indicat Giner.

L'immoble es construirà en un solar propietat d'Aumsa que compta amb una superfície de 1.428,39 m² i amb una edificabilitat residencial de 8.299,14 m2t, que permetrà construir un edifici de 75 habitatges, distribuïda en planta baixa i 6 plantes d'altes, 34 places d'aparcament, 12 per a motocicletes i 32 trasters en planta de soterrani. En la planta de coberta se situen diverses sales comunes, així com una àmplia zona d'horts urbans.

Finalment, cal destacar que les característiques constructives dels habitatges s'alineen amb els objectius dels anomenats ECCN (Edificis de Consum Quasi Nul). Buscant la reducció de la petjada mediambiental, s'apliquen en este edifici les mesures de sostenibilitat necessàries, per a aconseguir estos objectius amb l'obtenció d'un certificat Breeam, mètode internacional desenvolupat per l'organització BRE Global del Regne Unit, que constata el grau de sostenibilitat d'un edifici i a més en millora la funcionalitat, flexibilitat i durabilitat.

Suscríbete para seguir leyendo