Torrent i Paterna projecten 2.242 habitatges

Torrent tramita el PAI de Parc Central III i Paterna ja té urbanitzat Los Molinos

Recreació virtual del nou barri de Torrent amb el PAI de Parc Central III

Recreació virtual del nou barri de Torrent amb el PAI de Parc Central III / A. T.

Alfredo Castelló

Alfredo Castelló

Les capitals de l’Horta ja tenen dissenyats dos PAI que posaran en el mercat prop de 2.300 habitatges. En el cas de Torrent, l’Ajuntament seguix amb la tramitació del Programa d’actuació integrada (PAI) del sector III de Parc Central, amb una superfície total de 96.609 metres quadrats. L’actuació urbanística preveu la construcció de 642 nous habitatges, reservant el 30 % (192) a protecció oficial i pisos per a joves. La majoria d’edificacions seran d’entre quatre i sis altures, encara que hi ha prevista una torre de deu altures, una de dotze i una altra de quinze.

Quant al sòl dotacional, el PAI de Parc Central III comptarà amb parcel·les per a usos administratius i assistencials, a més d’una gran parcel·la al costat del CEIP Sant Pasqual, de 10.526 metres quadrats, que es destinarà a usos educatius. A més, entre les zones destinades a jardins i parcs, destaca una gran pastilla de 7.500 m2, entre els carrers Alzira i Albaida, per a l’execució de zones d’esplai, arbratge, jocs infantils i pistes.

Set blocs amb 48 % de VPO

Per la seua banda, el PAI Los Molinos de Paterna, de 130.000 metres quadrats de superfície, està en plena execució. La urbanització del sector, amb els seus carrers, voreres i il·luminació està a punt. Ara, el Departament d’Urbanisme haurà d’anar resolent les llicències que es presenten per a arrancar la construcció de 1.600 habitatges.

Esta actuació urbanística, que es va iniciar en 2006, es va paralitzar en 2009 i es va reactivar en 2022, ha sigut adaptada als nous temps. Els edificis tindran menys profunditat, però més altura. Concretament, la profunditat plantejada passarà de 25 a 16 metres, i l’altura, de huit a onze plantes per edifici. 

Los bloques de vivienda que se construirán en el PAI de Paterna

Els blocs d’habitatge que es construiran en el PAI de Paterna / A. P.

Així, el nou projecte preveu set blocs de cases, alternant un edifici. Concretament, hi haurà 1.600 habitatges, 740 d’habitatge públic (el 48 %), amb un preu estimat de 2.200 euros per metre quadrat; i la resta, 868, de pisos de renda lliure.

Suscríbete para seguir leyendo