Doble exhibició per a la història ‘taronja’

Al primer MVP de Jones (27 punts i 37 de valoració) se li va sumar la portentosa actuació d’Ojeleye, que va arribar als 25 punts i 30 de valoració

Jones i Ojeleye es feliciten en una acció del partit a la Fonteta | ACB PHOTO

Jones i Ojeleye es feliciten en una acció del partit a la Fonteta | ACB PHOTO / Jorge Valero. València

Jorge Valero

Amb dos victòries de més i el basket average particular guanyat contra el Baskonia, el València Basket toca ja amb una mà el play-off, a només sis jornades per a la conclusió de la lliga regular. Una situació que retorna la tranquil·litat al club, a l’equip i a l’afició, després del dur adeu a l’Eurolliga, i que va arribar gràcies a l’espectacular victòria de diumenge a la Fonteta, amb les portentoses actuacions de Chris Jones i de Semi Ojeleye.

El base, amb 27 punts i 37 de valoració, va aconseguir per primera vegada l’MVP de la jornada des de la seua arribada a la Lliga Endesa i Ojeleye va marcar una nova millor anotació com a jugador de València Basket, amb 25 punts, i va igualar la seua millor valoració amb 30 crèdits (els mateixos que va acreditar fa un parell de setmanes en la pista del Mònaco).

Entre tots dos van arribar fins als 67 de valoració, en una actuació conjunta que no se superava en el València Basket des de fa 19 anys, quan Rakocevic (39) i Fabrizio Oberto (30) van arribar, entre tots dos, als 69 de valoració.

Un doble recital que va permetre deixar en anècdota una altra portentosa actuació a la Fonteta, la d’un Markus Howard que va arribar fins als 36 punts i que, per un instant, va permetre al Baskonia somiar amb la remuntada en l’últim quart, en reduir el desavantatge visitant a només cinc punts quan faltaven poc menys de set minuts per al final del partit.

MVP de Jones

Chris Jones va agafar les regnes del València Basket des del primer període. En només 6 minuts i 15 segons, el nord-americà va aconseguir 10 crèdits de valoració, amb 7 punts (3/3 en tirs de dos), 2 robatoris i 1 assistència.

De contraatac en contraatac i de triple en triple, Jones va fer embogir els defensors del Baskonia en un segon acte per a l’hemeroteca. En els 7.58 que va passar sobre el parquet, el base va fregar la perfecció, amb 13 punts sense error, a més de 4 assistències i 1 rebot, per a arribar als 19 de valoració en este quart i als 29 en la primera mitat contra el Baskonia.

Després del descans, el de Texas es va prendre un respir, sense deixar la inspiració. Chris va mirar poc la cistella en els 4.29 que va disputar del tercer quart, però va continuar infal·lible, (1/1 TL, 1/1 T2), afegint-li al seu repertori dos assistències per a sumar una altra mitja dotzena de crèdits de valoració.

Finalment, en el quart període, Chris Jones es va atrevir amb un tap, a més de 4 punts i 1 rebot, per a arredonir una actuació excelsa, la millor en els seus 62 partits en Lliga Endesa, amb un nou màxim personal en valoració (37), amb rècord també en punts gràcies a la seua brillant sèrie en el tir: 4/5 en tirs lliures, 7/10 en llançaments de dos i 3/4 en triples, a més de 7 assistències, 3 recuperacions, 1 tap i 4 faltes rebudes.

Amb la seua actuació i la d’Ojeleye, feia més de nou anys que la Fonteta no contemplava una actuació conjunta d’este calibre en un partit ACB. L’última vegada que va ocórrer va ser en la jornada 23 de la Lliga Endesa 2014-15, en la qual l’equip taronja va perdre contra el CAI Saragossa per 106-109, malgrat els 32 de valoració de Pablo Aguilar i els 30 de Pau Ribas.

En el segle XXI, hi ha altres quatre partits en els quals es va donar la circumstància de dos taronja per damunt dels 30 de valoració: Alston (36) i Rodilla (32) en la 2000-01 contra el Canàries, de nou Rodilla (34) i Alston (30) contra el Fuenlabrada en la mateixa temporada, igual que Hopkins (32) i Alston (32) contra el Gijón i Timinskas (31) i Avdalovic (30) en la 2005-06 contra el Caja San Fernando.

Suscríbete para seguir leyendo